Цікаве

В Італії з дна озера виринуло втрачене село

Наразі озеро популярне серед туристів влітку, а взимку відвідувачі можуть ходити по замерзлій поверхні, щоб дістатися до дзвіниці

Реконструкція водосховища в Італії виявила залишки села, яке десятиріччя тому занурилось у воду.

Озеро Резія на півночі країни найбільш відоме шпилем дзвіниці, яка стирчить з його крижаних вод, – розповідає 1NEWS.

Символічний пейзаж навіть надихнув книгу та серіал Netflix “Затоплене місто”.

Але з тимчасовим осушенням озера місцеві жителі змогли побачити рештки Курона – села, в якому колись мешкали сотні людей, перш ніж його затопили для створення гідроелектростанції в 1950 році.

Озеро Резія – або Решензее, як його називають німецькою мовою – розташоване у Південному Тіролі, альпійському регіоні, який межує з Австрією та Швейцарією.

На фотографіях, розміщених у соціальних мережах, можна помітити сходинки, льохи та стіни у місцевості, яка зазвичай перебувала під водою, неподалік від більш впізнаваної дзвіниці XIV сторіччя.

Луїза Аццоліні, яка походить із регіону, написала в Twitter, що прогулянка серед руїн колишнього села була “дивним відчуттям”.

Село Курон вкрила вода у 1950 році, коли влада вирішила побудувати дамбу та об’єднати два сусідні озера, попри заперечення мешканців.

Понад 160 будинків затопили, а населення села переселили – хоча дехто вирішив залишитися в новому селі, створеному неподалік.

Наразі озеро популярне серед туристів влітку, а взимку відвідувачі можуть ходити по замерзлій поверхні, щоб дістатися до дзвіниці.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button