Цікаве

В Італії виявили князівську гробницю VII століття до нашої ери

В Італії виявили князівську гробницю VII століття до нашої ери

Фото: University of Bologna
Гробниця датована VII століттям до нашої ери

Вчені виявили гробницю – квадратну яму розміром приблизно 3,8 метра на 2,2 метра, розташовану у великій круглій канаві діаметром 30 метрів.

В італійському місті Корінальдо археологи з Болонського університету виявили нову князівську гробницю, датовану VII століттям до нашої ери. Про це повідомляє Arkeonews.

Народ піценів, який жив в Італії за часів раннього залізного віку, був заможним і торгував з греками. Дослідники вважають, що це населення було войовничим і мало художні здібності, поки у 268 році до н.е. Рим не анексував їхню територію.

Під час розкопок вчені знайшли гробницю у вигляді квадратної ями розміром приблизно 3,8 метра на 2,2 метра, розташовану у великій круглій канаві діаметром 30 метрів. В ній було понад 150 артефактів, серед яких двоколісна колісниця, престижний набір бронзових предметів, шолом, казан та витончено оздоблені ємності, що свідчать про аристократичний спосіб життя того часу.

Науковці також виявили контейнери для їжі та напоїв і посуд для банкетів, що дає змогу переглянути розпорядок дня та звички видатних членів стародавнього піценського суспільства.

Раніше повідомлялося, що у Середземному морі виявили фрагменти найстарішого у світі затонулого корабля.

На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + 20 =

Back to top button