Цікаве

В Італії пенсіонерка під час прибирання вдома випадково знайшла майже 500 тисяч євро

98-річна мешканка Риму Нонна Марія добралася до старої швейної машинки і несподівано виявила у ній облігацію на цю суму

Майже 98-річна мешканка Риму випадково знайшла вдома дохідну поштову облігацію свого чоловіка, за яким зараз може отримати 475 тисяч євро.

Про це інформує 1NEWS.

Пані Нонна Марія у листопаді змушена була сидіти вдома у повній ізоляції після того, як у неї підтвердили коронавірус. Вона почувалась не надто зле і, щоб використати цей час на щось корисне, вирішила влаштувати генеральне прибирання у великій квартирі та навести лад у старих речах.

Невдовзі перед Різдвом вона добралася до старої швейної машинки і несподівано виявила у ній облігацію на 50 мільйонів лір, видану 13 січня 1986 Поштою Італії.

Облігацію свого часу придбав вже покійний чоловік, відставний офіцер армії, який у той час спробував інвестувати свої гроші – і заховав у надійне місце. Схоже, пані Марія до певного часу знала про існування цінних паперів, але згодом зовсім забула про нього.

Разом з відсотками, що “набігли” за ці роки за тодішніми ставками, тепер за облігацією можна отримати фантастичну суму – 475 тисяч євро.

“Не завжди лихо закінчується погано. Ця пані перемогла коронавірус у своєму поважному віці і стала заможною”, – коментує Луїджі де Россі, президент асоціації Giustitalia, що займається захистом прав споживачів.

Історія набула додаткового розголосу, коли пані Марія разом з родичами прийшла з’ясовувати, як можливо отримати свої гроші: з’ясувалося, що їхні розрахунки відрізняються від розрахунків пошти. Там вважають, що за облігацією належить виплатити понад 200 тисяч євро – оскільки відсоткові ставки з роками змінювалися.

Тепер триває судова тяганина з приводу того, які ж ставки будуть використовуватися для розрахунку – ті, що змінювалися з роками, чи ті, що були зазначені на звороті облігації. Рішення у справі очікується у березні.

Джерело: Європейська правда

Back to top button