Цікаве

В Австралії сотні коал згоріли живцем

За словами рятувальників, жертвами вогню стали різноманітні види, а загибель такої кількості тварин є "національною трагедією"

Сотні австралійських коал загинули через лісову пожежу, повідомляють рятувальники.

Вогонь знищив 2 тисячі гектарів чагарнику, які є місцем масового розмноження коал у Новому Південному Уельсі, що за 250 миль на північ від Сіднея, – повідомляє 1NEWS.

За словами рятувальників, жертвами вогню стали різноманітні види, а загибель такої кількості тварин є “національною трагедією”.

Ареал місцевих коал значно скоротився за останні десятиліття.

Екологи стверджують, що популяція коал зменшується, і в дикій природі їх залишилося 43 тисячі. Серед причин – втрата природного середовища, хвороби, напади собак та зміна клімату.

Рятувальниця Чейне Фланаган заявила, що велика пожежа біля Порт-Маккуорі також знищила місце, де жили і розмножувалися сотні різних видів коал.

“Пожежа була такої сили, що кількість жертв буде дуже високою”, – заявила ABC пані Фланаган.

Рятувальники намагалися визволити тварин з пожежі, але не змогли знайти тих, що вижили, оскільки там все ще вирував вогонь.

За словами вчених, коали зазвичай рятуються, піднімаючись на верхівки дерев і згорнувшись там клубком.

“Якщо вогонь пройде швидко, злегка підпаливши їм хутро, то все буде гаразд, а хутро відросте, – пояснила AFP медик Сью Ештон. – Але якщо пожежа пошириться вище на дерева, коали загинуть”.

За останні місяці у Новому Південному Уельсі, найбільш густонаселеному штаті Австралії, сталося сотні пожеж.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button