Цікаве

В Африці археологи знайшли дерев’яну конструкцію, якій майже 500 тис років

В Африці археологи знайшли дерев’яну конструкцію, якій майже 500 тис років

Фото: Larry Barham/University of Liverpool
Археологи виявили найстарішу дерев’яну будову

Як зазначили вчені, знахідки поблизу водоспаду Каламбо збереглися завдяки затопленню та відсутності кисню.

Дослідники на березі річки, що межує із Замбією та Танзанією, виявили залишки дерев’яну конструкцію, яка виникла ще до сучасних людей. Про це повідомляє The Guardian.

Конструкція складається з двох дерев’яних колод, які вирізані за допомогою кам’яних знарядь, знайдених поруч. Вчені вважають, що вона могла бути частиною доріжки або платформи.

За словами науковців, їй може бути щонайменше 476 тисяч років. Саму споруду могла виготовити людина гейдельберзька, яка вважається попередником сучасних людей.

“Коли я вперше це побачив, я подумав, що це не може бути реальністю. Дерево та камінь свідчать про високий рівень винахідливості, технологічних навичок і планування. Платформу могли використовувати як місце для зберігання речей, дров чи їжі. Або це могло бути місце, де можна було сидіти й виготовляти щось. Зверху можна було поставити невеликий навіс і спати там”, – розповів Ларрі Бархем, археолог з Ліверпульського університету.

Варто зауважити, що споруду знайшли біля водоспаду Каламбо. У 2019 році на цьому місті археологам вдалося знайти палицю для копання, датовану приблизно 390 000 років тому.

 Nature

Раніше повідомлялося, що під руїнами Саксонського палацу у Варшаві знайдено таємний підземний хід. 

В Ізраїлі знайшли римські мечі віком 1900 років

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button