Цікаве

Уряд закупив за бюджетні гроші книжки про одностатеве кохання для українських дітей

Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям

За рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про одностатеве кохання.

Було придбано 1240 примірників книги “Принцеса+принцеса: довго і щасливо”, яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків, – повідомляє 1NEWS.

Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям.

Повідомляється, що у Міністерстві культури та інформаційної політики у відповідь на запит повідомили, що книжковий твір “Принцеса+принцеса: довго і щасливо” дійсно був придбаний за державний кошт та поширений серед дитячих та шкільних бібліотек по всій Україні.

“Окремо рух “Всі разом!” отримав пакет документів по зазначеному питанню від Українського інституту книги. Серед додатків в наявності є Протокол з рішенням про проведення процедури закупівлі книжної продукції для поповнення бібліотечних фондів за рахунок коштів державного бюджету.

У Протоколі зазначено, що перелік книжкової продукції був затверджений Розпорядженням Кабінету Міністрів № 598-р від 5 липня 2019 року, тобто за часів прем’єрства Володимира Гройсмана.

Також вказано, що уповноваженим за формування переліку книжок від Інститут книги в особі Юрія Марченка, а також видавництво “Рідна мова”. Таким чином серед затверджених протоколом Марченка і “Рідної мови” була й книга “Принцеса+принцеса”. Загалом тоді було погоджено закупівлю продукції на загальну суму 666 000 гривень (без ПДВ).

“Принцеса+принцеса: довго і щасливо” — це комікс про романтичні стосунки між двома дівчатами. Книжка, як зазначається, спрямована на подолання так званих стереотипних уявлень про людські взаємозв’язки.

Джерело: УНН

Back to top button