Цікаве

Уряд витратить мільярд гривень на ноутбуки для вчителів

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу в школі

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування коштів для придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл, які беруть участь в організації дистанційного навчання.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, коментуючи затвердження урядом відповідного порядку та умов, що визначають механізм надання й розподілу субвенції, – інформує 1NEWS.

Очікується, що розмір субвенції складатиме 1 млрд грн, 980 млн з яких спрямують на придбання ноутбуків для вчителів шкіл з метою організації дистанційного навчання та інших форм здобуття середньої освіти з використанням дистанційних технологій.

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу в школі. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки зможуть надаватися у користування педагогічним працівникам для належної організації уроків.

Кошти субвенції передбачені Державним бюджетом на 2021 рік.

Джерело: Освіта

Back to top button