Цікаве

Уряд Шмигаля склав список небезпечних порід собак

Власники таких порід при реєстрації собаки зобов'язані укласти договір страхування відповідальності за шкоду, яку їхні вихованці можуть завдати оточенню

Кабінет міністрів затвердив перелік небезпечних порід собак.

У переліку – понад 50 порід, власники яких мають оформити страховку відповідальності за шкоду третім особам, – інформує 1

Небезпечними породами прийнято вважати акіта-іну, кілька видів бульдогів та бультер’єрів, вівчарок (кавказька, східноєвропейська, грецька, голландська та ін.), доберманів, ротвейлерів, мастифів (англійський, бельгійський, піренейський, тибетський), кане-корсо, американського стаффордширського тер’єра та інші.

Власники таких порід при реєстрації собаки зобов’язані укласти договір страхування відповідальності за шкоду, яку їхні вихованці можуть завдати оточенню.

Напередодні в Україні почав діяти закон, згідно з яким штрафи за вигул собак без повідців і намордників стануть вищими.

Так, якщо собака внесена до списку “небезпечних” і гуляє без повідця чи намордника, або в неналежному для цього місці, а також якщо його господар не прибрав після вихованця екскременти — за це передбачено попередження чи штраф від 170 до 340 гривень. Сума стягнення для посадових осіб є вищою — від 340 до 850 гривень.

За повторного порушення протягом року штраф збільшується до 340-510 гривень, для посадової особи – до 510-1020 гривень.

Джерело: Кабмін

Back to top button