Цікаве

«Укрзалізниця» випускає на маршрут двоповерховий поїзд: українці зможуть його розфарбувати

«Укрзалізниця» планує випустити на маршрут двоповерховий електропоїзд Skoda вже до кінця цього року. Про це 1News повідомила прес-служба компанії.

Зазначається, що це буде один із двох електропоїздів Skoda, які зараз перебувають на ремонті.

Наразі залізниця визначається з варіантами косметичного перефарбування лівреї електропоїздів і запрошує пасажирів доєднатись до цього процесу.

Зокрема, українцям пропонують обрати один з трьох варіантів для бокових частин поїзду. Фарбування передбачає поєднання синього, білого, а в третьому варіанті і бузкового кольорів.

Для екстер’єру лобової частини поїзда пропонується чорно-сірий логотип «Укрзалізниці», а бо ж сіро-синій.

Укрзалізниця закупила два електропоїзди Skoda EJ675 City Elephant у 2012 році до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Такі поїзди курсують електрифікованими ділянками на постійному і змінному струмі. Електропоїзд складається з шести двоповерхових вагонів і має 636 місць. Корпус виконано зі спеціального алюмінію. Поїзд розганяється до 160 км/год.

D липні 2019-го поїзди потребували капітального ремонту і було оголошенор тендер на капітальний ремонт за 160 млн грн. Їх мали відремонтувати до кінця 2020 року.

Капітальний ремонт передбачає ремонт ключових вузлів і агрегатів, а також практично всіх систем та устаткування. Також ремонтують системи кондиціонування, салони вагонів і санвузли.

Back to top button