Цікаве

Укргідрометцентр спрогнозував погоду на січень

Середня місячна температура передбачається 0-4° морозу, у південній частині місцями 1-3° тепла, що на 2-2,5° вище середніх багаторічних значень

Середня місячна температура у перший місяць 2021 року на більшості території України прогнозується на рівні від 0° до 4° морозу, вище середніх багаторічних значень.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Середня місячна температура (у січні 2021 року – ред.) передбачається 0-4° морозу, у південній частині місцями 1-3° тепла, що на 2-2,5° вище середніх багаторічних значень”, – йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

Місячна кількість опадів очікується 27-58 мм, в Карпатах місцями до 75 мм, в горах Криму до 122 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Також вказано, що у січні, як свідчать спостереження, ожеледь відмічається в середньому 1-7 днів за місяць, хуртовини найчастіше спостерігаються на Лівобережжі країни та на Прикарпатті.

Нагадаємо, в Україні 1 січня місцями очікується дощова погода і вдень “плюсова” температура, а вже у наступні два дні, 2-3 січня, – буде сухо і стане холодніше – вночі триматиметься мороз.

Джерело: УНН

Back to top button