Цікаве

Українцям нагадали – як оформити субсидію за спрощеною процедурою

Для отримання урядової знижки на сплату комунальних послуг достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій вказати тільки види доходів, а не їх розміри, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики. 

«Сім’ям, для отримання урядової знижки на сплату комунальних послуг, достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати тільки види доходів, а не їх розміри. Тобто людині потрібно внести до переліку, які саме види доходів – пенсію, зарплату, соціальну допомогу, стипендію – отримує він і члени його сім’ї, а також організацію, де виплачують ці кошти – Пенсійний фонд, назва вузу або підприємства», –  ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що сам розмір виплат соціальні служби беруть із баз даних – як власної, якщо це стосується соціальних виплат, так і фіскальної служби, Пенсійного фонду, вузів, училищ тощо.

Окрім того, повідомляється, що процес призначення житлових субсидій на новий рік, який проводився органами соціального захисту населення у травні 2018 року, дозволив автоматом перепризначити допомогу 2,6 млн українських сімей, а решті субсидіантів потрібно було повторно звернутися із заявою і декларацією про доходи.

Водночас міністр соціальної політики Андрій Рева, якого цитує прес-служба Мінсоцполітики, рекомендує  громадянам, які потребують допомоги, не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз, навіть якщо на літо субсидія просто не виходить.

«Управління соцзахисту розгляне документи, призначить субсидію, а її розмір на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення, у жовтні 2018 року»,  – сказав Рева.

Нагадаємо, всього за перші півроку домогосподарствам призначено субсидій на 667,3 млн грн, а у відповідному періоді минулого року – 2 млрд 740,3 млн грн.

 

 

 

Back to top button