Цікаве

Українці назвали найбільшу загрозу для країни

Найбільшою загрозою для України сьогодні респонденти вважають масовий виїзд українців закордон (56%)

Більшість опитаних українців найбільшою загрозою для країни вважають масову еміграцію.

Такі дані були отримані в ході соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”, передає 1NEWS.

При цьому, близько 45% респондентів загрозами вважають економічний занепад та зубожіння населення. Від 30% до 40% вважають загрозами погіршення здоров’я нації, екологічні катастрофи, повномасштабну війну Росією, зростання злочинності, деградацію та вимирання населення.

За даними опитування, від 20% до 30% опитаних вважають загрозою розвал країни, девальвацію гривні, безвладдя та масові заворушення.

“Від 13% до 17% загрозами вважають встановлення диктатури, голод, міжнародну ізоляцію України та тероризм. За останні три місяці відчутно зросла актуальність таких загроз як погіршення здоров’я нації, екологічних катастроф, війни з Росією”, – свідчать результати соцопитування.

Натомість, як зазначається, знизилася загроза девальвації гривні, інфляції.

Довідка. Наведені дані були отримані в ході опитування населення України віком від 18 років і старше у період із 19 по 22 жовтня 2019 року. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність склала 2500 респондентів. Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Джерело: УНН
Back to top button