Цікаве

Український телеканал іномовлення припиняє роботу

У лютому 2020 року на базі каналу іномовлення UA|TV влада планує запустити канал, який мовитиме на окуповану територію українською та російською мовами

Телеканал іномовлення України (UA|TV) 12 січня 2020 року припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходитимуть у запису.

Про це повідомляє 1NEWS.

Зокрема, 12 січня в прямому ефірі вийшли останні випуски новин UA|TV російською й англійською, а також припинили випуск новин кримськотатарською й арабською.

Ведучий випуску новин російської редакції UA|TV Артем Бібік оголосив, що за місяць канал іномовлення припиняє роботу. Інша ведуча Дар’я Вершиленко додала, що канал працював чотири роки. В останньому випуску показали сюжет кореспондентки UA|TV Анастасії Федченко про роботу каналу за кадром, а також розповіли про роботу різних редакцій каналу.

Раніше керівниця новин на державному каналі для тимчасово окупованих територій Олена Трибушна розповіла, що 13 січня іномовлення виходитиме у запису без прямих ефірів, і паралельно запускатиметься новий канал для тимчасово окупованих територій, який створюється на базі UA|TV. За її словами, якийсь час вони мовитимуть паралельно. Міністерство культури, молоді та спорту (МКМС) повідомило, що державний телеканал для тимчасово окупованих територій розпочне мовлення 15 лютого.

Як повідомлялося, у лютому 2020 року на базі каналу іномовлення UA|TV влада планує запустити канал, який мовитиме на окуповану територію українською та російською мовами. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський говорив, що це буде державний розважально-інформаційний канал, який буде мовити на окуповані території Донбасу. За його даними, телесигнал до 80% жителів окупованих територій можна доставити за три місяці.

Джерело: “Детектор медіа

Back to top button