Цікаве

Український студент створив інноваційну клавіатуру-рукавицю (ФОТО)

Ключову роль у функціонуванні клавіатури виконують гіроскопи – пристрої, що здатні точно вимірювати кути нахилу предмету у просторі

Студент факультету комп’ютерних наук Чорноморського Національного університету імені Петра Могили з Миколаєва Сергій Овчар розробив клавіатуру-рукавицю MOPBOARD, яка є зручнішою і дешевшою за аналоги.

Ключову роль у функціонуванні клавіатури виконують гіроскопи – пристрої, що здатні точно вимірювати кути нахилу предмету у просторі, – інформує 1NEWS.

3.jpg

Ця клавіатура безпровідна, а її заряду вистачає на 10-12 годин безперервної роботи. Також вона передбачає захисний корпус для вразливих елементів і за словами розробника «щоб її зламати, треба дуже постаратись».

1.jpg

Робоча назва пристрою – MPBoard. Ідею проєкту Сергію запропонував старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії факультету комп’ютерних наук ЧНУ імені Петра Могили Іван Бурлаченко, який і зараз допомагає в розробці.

Наразі розробка клавіатури ще не завершена, Сергій планує додати функцію управління жестами для спрощення роботи з пристроєм.

Джерело: прес-служба Чорноморського Національного університету імені Петра Могили

Back to top button