Цікаве

Український аспірант знайшов помилку в алгоритмі Twitter і отримав 3500 доларів

Богдан Кулініч виявив, що алгоритм Twitter часто надає перевагу людям молодшим за віком та зі світлішим кольором шкіри

Соціальна мережа заплатила випускнику Києво-Могилянської академії та аспіранту дослідницького університету у Швейцарії (EPFL) Богдану Кулінічу 3 500 доларів США за виявлення помилок в алгоритмі на основі штучного інтелекту щодо обрізки зображень.

Кулініч виявив, що алгоритм Twitter часто надає перевагу людям молодшим за віком та зі світлішим кольором шкіри, – інформує 1NEWS.

«Алгоритм має тенденцію вважати більш виразними зображення людей, які виглядають стрункими, молодшими, світлого або теплого кольору шкіри, гладкою текстурою шкіри та з жіночими рисами обличчя», – зазначив він.

За його словами, ця упередженість може призвести до дискримінації певних категорій людей та збереження на завжди стереотипних стандартів краси на тисячах зображень».

У Twitter заявили, що така знахідка є важливою, адже багато хто з нас користується камерами та програмами з різними фільтрами краси, перш ніж ділитися фотографіями з друзями або в соціальних мережах. А такі фільтри можуть спотворити наші очікування нашої власної привабливості.

Джерело: Укрінформ

Back to top button