Цікаве

Українець вперше здійснив навколосвітню подорож без авіаперельотів

21 липня у порту Чорноморськ (Одеса) завершилась навколосвітня подорож, яку вперше в історії країни здійснив українець за канонами Лондонського королівського географічного товариства

Українець Артемій Сурін уперше в історії країни здійснив навколосвітню подорож за канонами Лондонського королівського географічного товариства: він побував на всіх континентах, жодного разу не вдавшись до авіаперельоту.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Неймовірні рекорди України та світу встановлює наш українець – Артемій Сурін. 21 липня 2019 року у порту Чорноморськ (Одеса) завершилась навколосвітня подорож, яку вперше в історії країни здійснив українець за канонами Лондонського королівського географічного товариства. Глобальна подорож під назвою Big Circle тривала 280 днів, та підійшла до свого фінішу в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Сурін відправився з Києва в навколосвітню подорож 14 жовтня минулого року. Під час подорожі українець ️побував на всіх шістьох континентах, включно з Антарктикою; ️перетнув три океани, всі меридіани, та всі часові пояси; ️досяг найвіддаленішого острова від будь-якого континенту чи країни – острова Піткерн у Тихому океані; ️двічі перетнув екватор в обох напрямках – північ-південь і південь-північ; ️відвідав 40 країн, витративши на це 280 днів.

При цьому відстань між найпівденнішою та найпівнічнішою точками шляху склала більше 10 тис. км, а в цілому Сурін подолав більше 100 тис. км по землі, річках, морях і океанах в безперервному шляху, не втрачаючи контакту з поверхнею Землі.

При цьому кожен із континентів український мандрівник знімав на відео з використанням дрона (коптера).

“Це також має стати світовим рекордом, та першою навколосвітньою подорожжю без авіаперельотів, де всі континенти зняті відеодроном. Звучить все це майже нереально, але українець весь цей шлях подолав. Хоча він і виявився набагато складнішим, ніж здавалося спочатку”, – зазначається у повідомленні.

Читайте також: Туристичні польоти в космос: компанія Virgin Galactic виходить на біржу

Повідомляється, що під час свого Big Circle Сурін ️став першим українцем – членом почесної всесвітньої спільноти мандрівників The Explorers Club від Yacht Club de Monaco, що об’єднує видатних сучасних дослідників та мандрівників; подолав візові та бюрократичні труднощі, що могли перекреслити всі плани щодо подорожі; ️був незаконно заарештований та ув’язнений в іранській тюрмі за обвинуваченням у шпіонажі. На щастя, і завдяки зусиллям українських дипломатів Суріна звільнили з полону. Після цього він відмовився припинити свою навколосвітню подорож або використати літак для повернення в Україну та продовжив наземний шлях додому.

Джерело:  Facebook

Back to top button