Цікаве

Україна внесла Туреччину в “червону зону”: нові правила в’їзду

Міністерство охорони здоров’я України 18 грудня 2020 року внесло Туреччину в “червону” зону через високу захворюваність COVID-19 у цій країні.

Як повідомляє 1News з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України, тепер, щоб потрапити в Україну, туристам і жителям Туреччини необхідно здати тест на коронавірус або пройти двотижневу самоізоляцію. Також у списку “червоної” карантинної зони опинилися 47 країн. Очолюють список: Сербія, Грузія, Хорватія, Литва і Люксембург.

Варто відзначити, що в оновленому списку “зеленої” зони перебувають: Польща, Росія, Білорусь. А також такі країни: ОАЕ, Домініканська республіка, Мальдіви, Єгипет, Танзанія.

Країни в "червоній" зоні.
Країни в "зеленій" карантинній зоні.
Країни в "зеленій" зоні.
"Зелена" зона.

 

Правила в’їзду в Україну

Під час пандемії коронавірусу Україна дозволяє в’їзд у країну як своїм громадянам, так й іноземцям, й особам без громадянства. Тепер, щоб потрапити іноземцям у країну, вони повинні надати медичну страховку, яка покриває лікування, зокрема і від COVID-19.

Усі, хто прибув із країн “зеленої” зони в Україну, не повинні здавати ПЛР-текст і проходити 14-денну самоізоляцію.

А ось ті, хто приїхав із країн “червоної” карантинної зони, зобов’язані пройти двотижневу самоізоляцію. Щоб припинити перебувати на самоізоляції, туристи повинні здати ПЛР-тест на коронавірус в Україні або ж надати результат такого аналізу, зробленого не більш ніж за 48 годин до в’їзду в Україну. Тест повинен бути негативним, це підтверджує, що людина не хворіє.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України на офіційному сайті

Back to top button