Цікаве

У Відні відкрилася виставка кінетичної скульптури українського художника

У Відні відкрилася виставка кінетичної скульптури українського художника

Фото: Саша Маслов
У Відні відкрилася виставка кінетичної скульптури українського художника

Проєкт був задуманий як засіб зафіксувати атмосферу міського життя тих часів. Процес його створення пройшов етапи від первинних ескізів до створення об’ємних скульптур та публікації книг.

Виставка кінетичної скульптури Фонтан виснаження українського художника Павла Макова відкривається у Відні. Про це повідомляє The Naked Room.

Композиція символізує виснаження природних ресурсів та людства, а в Україні інсталяцію  можна побачити в харківському Єрміловцентрі.

“Фонтан виснаження – це кінетична скульптура, де вода поступово спадає через каскад із 78 мідних лійок, розташованих у формі трикутника. Ця композиція символізує виснаження природних ресурсів та людства. Концепція скульптури зародилася у Макова в 1990-х роках на тлі чергового зникнення водопостачання у Харкові через аварію. Для Макова лійки є символом влади, тоді як порожня лійка втілює безвладдя. Тож наявність води у фонтані символізує владу, але слово “виснаження” натякає на її відсутність, що підкреслює відчуття знесилення, втрати довіри та розчарування”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Нью-Йорку відкрилася виставка про воєнні злочини росіян в Україні.

У Європарламенті відкрили виставку про Голодомор

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button