Цікаве

У вічній мерзлоті Сибіру знайдено останки індіанця віком 15 тисяч років

Міжнародний колектив генетиків досліджував зразки ДНК, які були зібрані з останків 40 осіб, виявлених в п’яти регіонах Сибіру, інформує 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

З’ясувалося, що 17 – 1,5 тисячі років тому в долині, розташованій в Колимі проживав індіанець, який представляє корінні народи Північної Америки.

Наукові співробітники впевнені, що територія Америки була заселена народами, які вийшли з Сибіру. Однак ця територія вважається великим регіоном, наукове дослідження фахівців показує, звідки починалося розселення народів, що змінюють місце положення 15 тисяч років тому. Заселення почалося з півночі Америки через наявність досить великої області суші, яка вважалася мостом в Азію. Близько 11 тисяч років тому дану місцевість затоптали в результаті збільшення рівня світового океану.

Міжнародний колектив проаналізував ДНК для того, щоб точно з’ясувати процес міграції народів через Берингову. Сучасні ескімоси, які жили на Алясці, стали зразком для зіставлення маркерів. У людей, які жили біля берегів Байкалу не було виявлено збігів. Близько 15 тисяч років тому клімат в Сибіру був досить м’який, на цей час припав підйом місцевих народів на даній території. У популяції, яка перебувала на заході Байкалу, в житті все було стабільно, але на сході більшість груп мігрували.

Наукові співробітники помітили, що в цій зоні Прибайкалля не залишилося людей приблизно 5 тисяч років тому в результаті виникнення бубонної чуми. До такого висновку прийшли експерти, які виявили сліди бактерії Yersinia pestis, що спровокувала епідемію. Вони були виявлені в трупі індіанці, що жив на сході Байкалу в цей період часу.

 

 

 

Back to top button