Цікаве

У Великобританії білок нагодують контрацептивами, щоб масово не розмножувались

Голова Королівського лісного товариства Саймон Ллойд минулого тижня запропонував відстрілювати сірих білок, але уряд обрав більш гуманний варіант

Британський уряд схвалив проєкт контролю чисельності сірих білок за допомогою оральних контрацептивів.

В годівниці для тварин підкладатимуть смачну горіхову пасту, приправлену контрацептивами, – інформує 1NEWS.

Сірі білки – відносно новий вид для Британських островів. Сюди їх наприкінці позаминулого століття привезли з Північної Америки – відтоді вони практично повністю витіснили з лісів та парків своїх рудих родичів.

Міністр з питань навколишнього середовища Британії твердить, що сірі білки та інші інвазивні види (занесені на острови та такі, що швидко розмножуються і витісняють місцевих тварин) завдають шкоди лісам на суму в сотні мільйонів фунтів стерлінгів щороку.

Відомим поборником повернення рудих білок є принц Чарльз, під чиїм патронажем для цього створений спеціальний фонд.

“Ці чарівні і кмітливі створіння не втомлюються нас дивувати”, – написав він минулого тижня, назвавши руду білку “символом і ознакою здорового лісу”.

За оцінками експертів, у Британії мешкає близько 3 мільйонів сірих білок. Вони обгризають кору з молодих дерев, віддаючи при цьому перевагу широколистяним породам, особливо дубам, і підривають урядову екологічну програми з посадки нових дерев.

Британський уряд і публіка надають цій програмі особливого значення як частині боротьби за зниження вмісту в атмосфері CO2.

Урядове агентство зі здоров’я тварин і рослин вважає, що за кілька років кількість сірих білок знизиться в 10 разів.

Голова Королівського лісного товариства Саймон Ллойд минулого тижня запропонував відстрілювати сірих білок, але уряд обрав більш гуманний варіант.

“Це хороша альтернатива рушниці”, – сказав еколог з Единбурзького університету Напіра Джейсон Гілкріст.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button