Цікаве

У Туркменістані заборонили стояти в чергах за продуктами, щоб не ганьбити президента

Люди ігнорують накази правоохоронців та продовжують збиратись перед магазинами через нестачу продуктів

Місцева влада у Туркменістані заборонила людям збиратися у черги перед продуктовими магазинами попри те, що у країні продовольча криза.

Син президента, а заодно й віцепрем’єр Туркменістану, заявив що черги псують імідж очільника країни, – інформує 1NEWS.

У квітні син президента Сердар Бердимухамедов видав розпорядження, де вимагав від міністра торгівлі Туркменістану, щоб перед продуктовими магазинами не збирались черги. Місцева влада має уважно стежити за тим, щоб люди не купчилися перед закладами, бо це «псує імідж президента».

У Міністерстві торгівлі Туркменістану та адміністрації Ашхабаду не коментували це розпорядження.

Однак вже згодом у столиці країни почались затримання людей з черг перед магазинами.

Офіційно правоохоронці затримували людей нібито через порушення соціальної дистанції. Люди ігнорують накази правоохоронців та продовжують збиратись перед магазинами через нестачу продуктів. Інколи вони збираються на відстані від магазинів, де чекають постачання товарів.

Окрім Ашхабаду зібрання людей також заборонили у регіонах. Наприклад в Туркменабаді поліція забороняє збиратися у чергу з більш ніж чотирьох людей.

Окрім того, за словами місцевих жителів, прийти в магазин можна лише у конкретний час після дзвінка продавця. Продукти також продають з «чорних входів» у магазини.

Наразі у Туркменістані фіксують економічну та продуктову кризу. Особливо великий попит є на субсидовані продукти, які продаються за встановленою державою ціною.

Щоб отримати такі товари люди вишукуються біля державних магазинів зрання, оскільки їх продають з 6 до 8 ранку ㅡ вистачає, однак, не всім.

Back to top button