Цікаве

У Туреччині знайшли водопровід віком 2,5 тисячі років

У Туреччині знайшли водопровід віком 2,5 тисячі років

Фото: TRT Haber
Водогін у Туреччині

Довжина водопроводу, який виявили під час розкопок, становить близько десяти метрів. Звідки в нього надходила вода, достеменно невідомо.

 
У Туреччині під час розкопок давнього міста Даскілеон виявили водопровід віком близько 2,5 тисячі років. Про це повідомляє TRT Haber.
 
“Товсті труби з обпаленої глини, які ми виявили під час розкопок, відносяться до четвертого століття до нашої ери… Це спорудження, безумовно, становить систему водної інфраструктури і призначене для забезпечення питною водою. У той період вирви обкладали теракотою та між собою скріплювали вапняними розчинами”, – сказав керівник розкопок, викладач кафедри археології Університету Муглі професор Каан Ірен.
 
Зазначається, що виявлений водопровід довжиною близько десяти метрів заходив у місто через невеликий басейн. За джерело були води озера Маньяс, місцезнаходження якого ще не визначене.
 
За словами професора, труби, які були виявлені археологами, гарно збереглися, тоді як про вапняний розчин, який використовували для їхнього скріплення, цього не можна сказати.
 
Водночас Каан Ірен додав, що на місці знахідки тривають розкопки задля з’ясування, як до міста було спрямовано труби.
 
Раніше повідомлялося, що в Болгарії знайшли пару скам’янілих зубів панди, які належали останній панді Європи.
 
В Іспанії знайшли лицьові кістки першого жителя Європи
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button