Цікаве

У Туреччині археологи виявили артефакти, яким майже 800 років

У Туреччині археологи виявили артефакти, яким майже 800 років

Фото: AA
цілюща чаша

Стародавню цілющу чашу і два кільця для стрільби з лука дослідники передали до дирекції музею Хасанкейфа для збереження.

Під час розкопок в Хасанкейфі, одному з найдавніших поселень в провінції Батман, знайшли 800-річну цілющу чашу і два зіхгіри (кільця для стрільби з лука) з агату і кістки, які використовували лучники. Про це повідомляє Arkeonews.

Відомо, що рідкісні артефакти були виявлені під час п’ятого періоду розкопок на стародавній території. За словами доцента доктора Ердала, таких чаш у світі було всього 22, а тепер їх стало 23, і розповів, що цілюща чаша була виготовлена з бронзи, яка використовувалася в народній медицині в середньовічному ісламському світі.

 Її використовували в народній медицині, вірячи, що вода з неї може допомогти тим, хто зазнав такої шкоди від тварин.

Ердал також заявив, що разом з цілющою чашею вони знайшли два зіхгіри, подібних зразків яких вони не зустрічали в попередніх розкопках, і сказав: “Один з зіхгірів був знайдений на місці розкопок, а інший – на могилі, – сказав він:

“Один із зіхгірів (кілець для стрільби з лука) був знайдений під час розкопок у святилищі. Це свідчить про те, що похована там людина була значущою, хоча її особу встановити не вдалося. Зіхгіри виготовлялися з агату та кістки. У середньовіччі зігір був одним з найважливіших елементів, що використовувався в ісламському світі та турецькому ісламському мистецтві, зокрема у стрільбі з лука. Це був інструмент у формі кільця, який одягали на палець під час стрільби з лука, щоб запобігти пошкодженню пальця тятивою”.

Раніше повідомлялося, що на півдні Іспанії у печері в Гранаді археологи знайшли тисячолітні сандалі та кошики.

У Китаї знайшли гробниці з артефактами віком близько 4,5 тисячі років

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button