Цікаве

У світі подорожчали діаманти

Деякі дилери побоюються, що галузь влітку не зможе витримати нещодавнє зростання цін

Індекс цін на найбільш ходову категорію діамантів в 1 карат в червні виріс на 2,7% на тлі підвищення попиту, що стимулюється хорошими продажами ювелірних виробів.

З початку року, зростання в цій категорії діамантів склало 7,9%, а за рік ціни на діаманти виросли на 21,2%, – інформує 1NEWS.

Зростання цін на діаманти викликане також подорожчанням алмазної сировини (в червні “АЛРОСА” (MOEX: ALRS) і De Beers підвищили ціни на 5% на алмази більше 1 карата) і нестачею каменів окремих позицій, в тому числі однокаратного.

Затримки в надходженні їх до продажу пояснюються також рекордними заявками, які отримує  Геммологічний інститут Америки (GIA).

Індекс цін для діамантів 0,3 і 0,5 карата зростає більш повільними темпами в міру того, як запаси цих категорій збільшуються. З початку року вони подорожчали в діапазоні від 1% до 0,1%.

Дилери діамантів обережно ставляться до покупок за поточними цінами, намагаючись знайти потрібний товар за конкурентними цінами.

Деякі дилери побоюються, що галузь влітку не зможе витримати нещодавнє зростання цін. Проте, ринок з оптимізмом дивиться на сезон відпусток через відновлення роздрібної торгівлі США і Китаю.

“Ми очікуємо побачити стійкий попит на діаманти і ювелірні вироби в 2021 році і, можливо, навіть у 2022 році, в залежності від рівня економічного стимулювання США”, – вважає голова Rapaport Мартін Рапапорт.

Джерело: Fixigen

Back to top button