Цікаве

У столичному Гідропарку може з’явитися Діснейленд

Мер Києва Віталій Кличко презентував на Інвестиційному форумі Києва туристичний потенціал української столиці та розповів про проекти, які планують втілити у місті в рамках розвитку туристичної інфраструктури. Про це 1News повідомила прес-служба КМДА.

«Київ – це туристичний центр України. Щорічно наше місто відвідує понад 1 млн 200 тисяч іноземних і понад 700 тисяч внутрішніх туристів. Для порівняння, в 2016 році, наприклад, усю Словаччину відвідало 1,5 млн іноземних туристів. Така туристична активність вимагає від влади Києва забезпечення розвинутої сучасної інфраструктури. І ми над цим працюємо», – зазначив Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні Київ впроваджує низку проектів у різних сферах: від розвитку інфраструктури для подієвого туризму до ревіталізації територій і створення парків.

«Подієвий туризм з кожним роком все цікавіший і користується великою популярністю у іноземних гостей. Найчастіше це заходи, розраховані на кілька днів. Наприклад, такі фестивалі як «Атлас-Вікенд», «Гогольфест», міжнародний кінофестиваль «Молодість», Київський півмарафон, наш Новорічний ярмарок, Чемпіонат світу з хокею, «Євробачення», Фестивалі вуличної їжі, «МотоОпенФест» та багато інших», – розповів мер Києва.

мер Києва Віталій Кличко на Інвестиційному форумі

Що стосується капітальних проектів, то, як зазначив Віталій Кличко, стартував і триває проект із реновації Подолу – історичного центру міста.

Також у цьому році, за його словами, буде презентовано інвестиційний проект з реконструкції столичного Гідропарку, який включає, зокрема, будівництво парку розваг подібного до Діснейленду.

«У проекті «Концепції розвитку велосипедної інфраструктури в Києві» передбачено, зокрема, створення веломаршруту Ірпінь – Київ, створення системи громадського велопрокату і перехоплюючих велосипедних пунктів. Також у наших планах – будівництво канатної дороги (і ми ведемо переговори з потенційними інвесторами), облаштування екскурсійно-оглядової вежі, облаштування спортивно-рекреаційної та пляжної зон на Трухановому острові», – сказав Віталій Кличко.

Крім того, зазначив мер Києва, вже оголошено тендер на розробку технічної документації на проведення робіт із реконструкції столичного іподрому.

«Також ми докладаємо зусиль, щоб на новий рівень вийшов міжнародний кінофестиваль  «Молодість». І мені приємно, що Київ стає привабливим знімальним майданчиком. Все частіше до нашого міста їдуть знімати ролики і кліпи імениті компанії та всесвітньо відомі виконавці. Згадати тільки останній рекламний ролик AppleWatch», – зазначив Віталій Кличко.

Цього року Інвестиційний Форум Києва об’єднав учасників з різних країн навколо тем розвитку туристичної, готельної та рекреаційної інфраструктури.

У 2016 році вже повідомлялося про наміри Кличка відкрити Діснейленд у Гідропарку. Планувалось, що будувати його будуть німці. Дмитро Білоцерківець (нині нардеп, а минулого року депутат Київради – ред.) розповідав, що інтерес до парку атракціонів серед інвесторів великий. За його словами, попередній проект повинні були закінчити у 2016 році – на нього тоді виділили 8 млн грн. «А в наступному році (мається на увазі в 2017 – ред.) почнеться будівництво у Гідропарку», – розповідав Білоцерківець.

З подібною заявою Кличко виступав і у 2015 році. Мер розповідав, що німецька компанія зацікавлена у співробітництві з Києвом, і був впевнений, що подібний проект буде дуже затребуваним серед киян та гостей столиці.

Нагадаємо, раніше про наміри відкрити Діснейленд у Києві заявляли у забудовника ТРЦ «Республіка» на Окружній дорозі. Як обіцяли забудовники, перший Діснейленд в Києві мав отримати американські гірки, імітатор стрибків з парашутом, класичне колесо огляду і ще понад 100 атракціонів для будь-якого віку. Парк планувалося розмістити під дахом, що зробило б його доступним цілий рік. Зараз будівництво ТРЦ «Республіка» заморожене.

Ще у 2006 році екс-мер Києва Леонід Черновецький заявляв, що мріє побудувати в столиці Діснейленд. «Якщо побудував Діснейленд – життя прожите не дарма», – казав він.

Back to top button