Цікаве

У США знайдено самогонний апарат часів Аль Капоне

Археологи з Університету Теннессі виявили залишки самогонного апарату 1920-х років, який міг використовуватися для незаконного виробництва спиртних напоїв. Продаж алкоголю в обхід законів США контролював знаменитий гангстер Аль Капоне, повідомляє 1NEWS з посиланням на Урядовий кур’єр.

Бочки, шлакоблоки, садовий шланг та інші артефакти були знайдені в містечку Хелл Хоул Суемп в лісовому масиві в 48 км від Чарлстона. Крім того, дослідники знайшли в цьому районі свердловину глибиною 3,6 м, металеві листи, деревне вугілля та інші предмети для нагрівання. Передбачається, що операцією з виробництва контрафакту керував бутлегер Бенджамін Вільпонто, нелегально вивозив випивку для Аль Капоне.

Під час «сухого закону» в США в Хелл Хоул Суемп знаходилося одне з найбільших кустарних виробництв спиртного. Контрабандисти доставляли його в Чикаго і вигідно продавали. Аль Капоне приїжджав в цей район на лімузині, щоб особисто перевірити роботу «підприємства». Так, в 1930 році газета Charleston Daily Mail писала, що болото виділяє «аромат міцних спиртних напоїв, який розноситься по всьому Південному Сходу».

 

 

 

 

 

Back to top button