Цікаве

У США стартує клінічне випробування нового методу лікування раку легень

У США стартує клінічне випробування нового методу лікування раку легень

Фото: pixabay.com
У США стартує клінічне випробування нового методу лікування раку легень

Суть полягає у модернізації клінічних випробувань і забезпеченні доступних методів лікування змученим пацієнтам.

У США стартує нове дослідження лікування раку легень під назвою Pragmatica-Lung. Воно є одним з перших у своєму роді, яке проводиться в реальних клінічних умовах, пише New Atlas.
 
Дослідження проводиться під керівництвом Національного інституту раку США. Суть експерименту полягає у співставленні лікування за допомогою двох препаратів людей з поширеним недрібноклітинним раком легень.
 
“Недрібноклітинний рак легень (НДРЛ) – це різновид раку легень, на який припадає близько 80% всіх випадків. Він названий “недрібноклітинним”, тому що ракові клітини є більшими, ніж при дрібноклітинному раку легень. НДРЛ зазвичай розростається і шириться повільніше, ніж дрібноклітинний рак легень, і його можна лікувати за допомогою хірургічного втручання, променевої терапії, хіміотерапії або тарґетної терапії”, – йдеться у повідомленні.
 
У такий спосіб буде оцінено ефективність терапевтичних втручань під час реальних клінічних ситуацій.
 
“Дослідження дозволить оцінити, чи покращується при поєднанні двох схвалених препаратів – рамуцирумабу (Cyramza) і пембролізумабу (Keytruda) – загальне виживання у порівнянні зі стандартним хіміотерапевтичним лікуванням людей з просунутим ПКРЛ, яким попередня хіміотерапія та імунотерапія не дали результатів”, – відзначили в інституті.
 
Йдеться про такі препарати: рамуцирумаб – це моноклональне антитіло, яке направлене проти пухлин суцільного раку і запобігає розростанню нових кровоносних судин, які необхідні раковій пухлині для розростання, а також пембролізумаб – різновид імунотерапії, що стимулює імунну систему організму на боротьбу з раковими клітинами.
 
Нагадаємо, раніше вченим вдалося зупинити рак на пізніх стадіях у мишей за допомогою імплантатів. За їхніми словами, це потужний спосіб боротьби з мезотеліомою – агресивною формою онкології легень.
 
Дихайте глибше. Як розпізнати рак легень і кому він найбільше загрожує
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button