Цікаве

У США 23 види тварин визнали вимерлими: подробиці

У США визнали вимерлими 23 види тварин і рослин. Влада країни не змогла підтвердити існування достатньої кількості їхніх представників у природі.

Деякі з видів не фіксували понад 100 років, повідомила служба охорони рибних ресурсів і дикої природи США, передає 1News.

У перелік потрапили 11 птахів, один кажан, дві риби, рослина й вісім видів мідій. Серед цих тварин – королівський білодзьобий дятел, якого востаннє бачили 1944 року в Луїзіані. 1967-го цей вид офіційно включили до списку тих, що зникають. Ще один птах – багамський співун – вважався одним із найрідкісніших співочих птахів у Північній Америці. До списку також включили вісім видів птахів із Гавайських островів і гуамську летючу лисицю з тихоокеанського острова Гуам.

Причинами зникнення видів називають людську діяльність, яка призводить до зникнення природних екосистем, а також браконьєрство й зміни клімату.

Після оголошення видів вимерлими настає тримісячний період, упродовж якого рішення ще можуть переглянути. Загалом у світі понад 900 вимерлих видів. Але, імовірно, їх більше, оскільки не всі зі зниклих видів науковці встигають встановити й класифікувати.

Джерело: служба охорони рибних ресурсів і дикої природи США

 

Back to top button