Цікаве

У Сінгапурі виписали з лікарні найменше у світі немовля

Зараз Юй Сюань важить набагато більше - 6,3 кг

Квек Юй Сюань важила лише 212 г – як яблуко, коли вона народилася у Сінгапурі.

Вона народилася, трохи не дотягнувши до 25-ого тижня, що є значно менше повноцінних 40 тижнів, – розповідає 1NEWS.

Мати Юй Сюань народила її за допомогою екстреного кесаревого розтину на чотири місяці раніше терміну після того, як їй поставили діагноз прееклампсія – небезпечно високий кров’яний тиск, який може пошкодити життєво важливі органи і стати фатальним як для матері, так і для дитини.

Зараз Юй Сюань важить набагато більше – 6,3 кг.

За даними Національної університетської лікарні Сінгапуру, де народилася дівчинка, вона мала “обмежені шанси на виживання”.

“Попри труднощі, з ускладненнями здоров’я, які були при народженні, вона надихнула оточення своєю наполегливістю та ростом, що робить її надзвичайною дитиною Covid-19 – промінчиком надії серед смути”, – йдеться у повідомленні лікарні.

У лікарні Юй Сюань проходила кілька видів лікування, її життя залежало від електроніки та іншого обладнання.

Лікарі кажуть, що під їхнім наглядом її здоров’я та розвиток досягли значного прогресу, а отже – її можна виписати з лікарні.

Юй Сюань все ще має хронічне захворювання легенів, і їй знадобиться допомога з диханням удома. Однак лікарі кажуть, що з часом ситуація має покращитися.

Мати дівчинки, Вонг Мей Лін, розповіла місцевим ЗМІ, що народження і розмір Юй Сюань стали шоком, оскільки її первісток – чотирирічний хлопчик – народився у запланований термін.

Батьки Юй Сюань змогли оплатити її тривале перебування в лікарні за допомогою краудфандингової кампанії, на її лікування зібрали майже 367 тисяч доларів США.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button