Цікаве

У Сіднеї помер ілюстратор “Аліси в країні дивацтв”

Образ Аліси з циклу творів Люїса Керролла художник пропустив через призму особистого сприйняття, проводячи паралель між блуканнями Аліси та станом своєї дружини Барбари, яка страждала через погіршення зору

Чарльз Блекман, один з найвизначніших австралійських художників, серед іншого відомий також серією робіт про героїню Люїса Керолла, помер у Сіднеї у віці 90 років. Про це

повідомляє 1NEWS.

“Він розфарбовував мрії, він малював мрії кожного з нас. Я ніколи не зустрічав такої людини, яка могла б передати емоції так, як це зробив Чарльз у фарбі”, – сказав син художника Огюст.

Чарльз Блекман народився у штаті Квінсленд, покинув школу в 13 років, працював газетним художником-ілюстратором, згодом переїхав до Європи, де остаточно сформувався як художник та здобув світове визнання.

У 1959 році він разом з кількома іншими митцями став учасником Маніфесту антиподів (Antipodean Manifesto), в якому художники виступили проти панування абстрактного експресіонізму у живописі того часу. Учасники маніфесту були названі Групою антиподів (Antipodeans).

Найбільше визнання Блекман отримав за серію “Аліса в Країні див”, написану у 1956 і 1957 роках. Образ Аліси з циклу творів Люїса Керролла художник пропустив через призму особистого сприйняття, проводячи паралель між блуканнями Аліси та станом своєї дружини Барбари, яка страждала через погіршення зору.

Джерело: Укрінформ

Back to top button