Цікаве

У Швейцарії проведуть референдум проти Євробачення 2025

У Швейцарії проведуть референдум проти Євробачення 2025

Фото: eurovision.tv
Проведення Євробачення у Швейцарії під питанням

На думку UDF, існує високий ризик того, що пісенний конкурс, який відбудеться у травні наступного року, буде небезпечним для країни.

Федеральний демократичний союз (UDF) оскаржує фінансування, виділене на організацію пісенного конкурсу Євробачення-2025. Про це повідомляє RTS.

Противники планують поставити питання проведення Євробачення-2025 на референдум. Основними причинами для цього стали збільшення кількості антисемітських інцидентів та сатаністських і окультних виступів. Вони навели приклад виступу представниці Ірландії Bambie Thug та демонстрації проти участі Ізраїлю.

Згідно з UDF, існує високий ризик безпеки, коли Євробачення відбудеться у Швейцарії наступного травня. Партія оголосила, що хоче координувати збір підписів проти виділення коштів на організацію конкурсу зацікавленими містами, такими як Цюріх, Женева, Базель та Берн/Бьєль.

“Останнім часом почастішали антисемітські інциденти. Протести проти ізраїльської співачки в цьому році викликають занепокоєння щодо проведення Євробачення в Швейцарії, яке може становити значну загрозу безпеці країни, також не забуваємо, що зростає кількість заявок, які оспівують сатанізм і окультизм, як приклад – Bambie Thug”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що переможці пісенного конкурсу Євробачення-2024 Nemo зі Швейцарії зізналися, що у них відібрали кришталевий мікрофон.

Jerry Heil показала закулісся Євробачення-2024

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button