Цікаве

У Південній Кореї хочуть заборонити людям їсти собак

Хоча для багатьох представників молодого покоління собачатина вже стала табу, на території країни щорічно вбивають для виробництва м'яса близько мільйона собак

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін пропонує обміркувати запровадження заборони на споживання в їжу собак – традиційного корейського делікатесу, який в останні роки втрачає популярність.

Хоча для багатьох представників молодого покоління собачатина вже стала табу, на території країни щорічно вбивають для виробництва м’яса близько мільйона собак, – розповідає 1NEWS.

Після того, як прем’єр-міністр Південної Кореї зустрівся з президентом і розповів йому про програму щодо захисту бездомних тварин і про намір запровадити систему обов’язкової реєстрації собак, Мун Чже Ін запропонував “виважено подумати про запровадження заборони на собаче м’ясо”, розповів речник південнокорейського лідера.

Собаче м’ясо не є частиною щоденного раціону середньостатистичного корейця, але воно як і раніше користується популярністю у багатьох літніх людей, які вважають його корисним для здоров’я. Крім того, м’ясо собак можна замовити у традиційних ресторанах і придбати на спеціалізованих ринках.

Раніше влада Південної Кореї ніколи не заявляла про можливу повну заборону споживання собачого м’яса.

Однак напередодні президентських виборів, які відбудуться у березні 2022 року, багато політиків, зокрема, чинний президент, намагаються підвищити свою популярність шляхом демонстрації турботи про тварин.

Втім, Мун Чже Ін і раніше був відомий як любитель собак: у нього є кілька домашніх вихованців, зокрема, непородистий собака, якого він підібрав після того, як став президентом.

Собаки у Південній Кореї останнім часом дійсно стали набагато більше, ніж їжею – дедалі більше корейців стають господарями цих домашніх тварин. Під тиском захисників прав тварин закрили кілька великих ринків та ферм з розведення собак, яких потім вбивають заради м’яса.

За даними американської організації Humane Society International (HSI), кілька тисяч ферм у Південній Кореї щорічно вирощують приблизно 2,5 млн собак, з яких близько мільйона вбивають для вживання в їжу, а інших використовують для подальшого розведення.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button