Цікаве

У піраміді фараона Сахура знайшли вісім сховищ

У піраміді фараона Сахура знайшли вісім сховищ

Фото: wikipedia.org
Піраміда Сахури

Піраміда фараона Сахура, який правив у XXV столітті до нашої ери, була частиною великого похоронного комплексу.

У піраміді Сахура в єгипетській провінції Гіза спільна єгипетсько-німецька археологічна місія виявила вісім раніше невідомих приміщень, які інтерпретували як комори. Про це повідомляє Сіньхуа із посиланням на заяву Міністерства туризму та старожитностей Єгипту.

Мостафа Вазірі, генеральний секретар Вищої ради у справах старожитностей, назвав це відкриття “дуже важливим, оскільки воно проливає світло на внутрішній дизайн комплексу пірамід царя Сахуре, другого правителя п’ятої династії Єгипту, який датується 2400 роком до нашої ери”.

За його словами, для складання детальних карт зовнішніх і внутрішніх приміщень та вузьких проходів піраміди було використано 3D лазерне сканування.

Він додав, що нововідкриті палати незабаром будуть відкриті для відвідувачів.

Крім того доктор Мухаммад Ісмаїл Халед, голова місії, сказав, що хоча північна та південна частини складської зони були серйозно пошкоджені, особливо стеля та підлога, все ще можна побачити залишки оригінальних стін і частини підлоги.

 mota.gov.eg

Раніше повідомлялося, що неподалік головного входу до Великої піраміди Гізи вчені виявили прихований коридор довжиною дев’ять метрів.

У Єгипті виявили піраміду невідомої цариці

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button