Цікаве

У Перу знайшли храм, якому 3 тисячі років

На північному заході Перу під час розкопок археологи виявили стародавній храм, який збудували представники культури, котрі поклонялися воді, передає 1NEWS з посиланням на zik.ua.

Згідно з повідомленням, в ході розкопок на археологічному об’єкті Уака Ель-Торо біля сучасного міста Ойотун в долині річки Зана був знайдений храм, який збудували в середині 2000 року до н. е.

Храм споруджений з великих кам’яних блоків, вирізаних у скелях в 3 км від місця споруди.

Наголошується, що розташування між ріками і наявність навколо нього численних невеликих колодязів, які стародавні жителі Перу використовували для передбачення дощових періодів, свідчать про важливість води для цієї епохи. Воду обожнювали, використовуючи для врожаю і для релігійних обрядів.

Також від храму залишилися 15-метрові сходи, вівтар і кругла колона. Будівлю було звернено лицьовою стороною до гори, і тут проводилися ритуали спалення.

Приблизно в 250 році до н. е. храм був покинутий, а близько 1300 року н. е. знову став використовуватися представниками більш пізньої культури чіму (високорозвинена доколумбова культура у Південній Америці) як некрополь. Крім останків, там були предмети з металу, глиняні посудини та їх уламки.

 

 

Back to top button