Цікаве

У Нью-Йорку відновила роботу станція метро, зруйнована під час терактів 11 вересня

Станцію відкрили за день напередодні пам'ятної дати

У Нью-Йорку відкрили станцію метро Cortlandt Street, яка розміщувалася під будівлями Всесвітнього торгового центру, повідомляє 1News.

Після руйнування на станції відновили стелю і заново проклали 365 метрів рейок. Станція також отримала назву на честь зруйнованого торгового центру і тепер називається World Trade Center (WTC) Cortlandt.

На станції розташована скульптура художниці Енн Хамільтон, на якій відображені уривки з Декларації незалежності США і Загальної декларації прав людини ООН.

Також примітно, що станцію відкрили за день до дати терористичних актів.

Нагадаємо, що 11 вересня 2001 року у США відбулася серія терористичних атак, яка була організована ісламістською організацією “Аль-Каїда”. Внаслідок нападу загинули 2 996 осіб, понад 6 тис. було поранено. Цей теракт став найбільшим в історії за кількістю жертв.

Так, 11 вересня чотири групи терористів захопили чотири пасажирські авіалайнери, два з яких спрямували у північну і південну вежі комплексу Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку. Всередині будівлі почалася пожежа, а незабаром впали споруди, знищивши прилеглі будівлі.

Третій літак був спрямований у Пентагон, що призвело до часткового краху західної частини штаб-квартири Міністерства оборони США. Пасажири і команда четвертого авіалайнера, дізнавшись про долю попередніх, заатакували терористів. Це призвело до краху в безлюдному полі біля містечка Шанксвілл у штаті Пенсільванія.

Джерело: 112.ua

Back to top button