Цікаве

У Німеччині відбулась панехида-реквієм за жертвами Голодомору

Після панахиди гості заходу запалили свічки пам'яті

В Берлінському кафедральному соборі представники різних конфесій відправили поминальну службу за загиблими під час Голодомору 1932-1933 років.

Панахида-реквієм відбулася за ініціативи посольства України в Німеччині, – розповідає 1News.

“Через емоції, які відчуваєш під реквієми Верді чи Моцарта, можна всіма фібрами душі відчути той біль, який відчували українці у 1932-1933 роках, і передати його далі, щоб відчула Німеччина”, – зазначив посол України у Німеччині Андрій Мельник.

Поминальну службу відправили апостольський екзарх Української греко-католицької церкви в Німеччині і країнах Скандинавії єпископ Богдан Дзюрах, вікарний єпископ Берлінської архиєпархії Римо-католицької церкви Матіас Гайнріх і настоятель берлінського храму Православної церкви України отець Олег Полянко. На заході були присутні близько 150-ти українців та іноземців.

У заході взяв участь The Diplomatic Choir of Berlin – хор співробітників МЗС Німеччини та посольств іноземних держав, що виконав твори Джузеппе Верді і Вольфганга Амадея Моцарта.

Також прозвучали твори Йоганна Себастіана Баха і Сезара Франка у виконанні органіста Берлінського собору Андреса Зіліна.

Після панахиди гості заходу запалили свічки пам’яті.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button