Цікаве

У Німеччині створили ресурс для підтримки українських митців

У Німеччині створили ресурс для підтримки українських митців

Фото: Reuters

Мурал на підтримку України

У землі Північний Рейн-Вестфалія допомагають митцям з України адаптуватися до німецького життя, встановити контакт з колегами та отримати фінансування для мистецьких проектів.


У німецькій землі Північний Рейн-Вестфалія відкрили інформаційний ресурс для підтримки митців-біженців з України. Платформа “Культура підтримує культуру” ініційована Культурною радою федеральної землі. Її мета – допомагати орієнтуватися в культурному житті ФРН митцям та діячам культури, які втекли із зони бойових дій в Україні, йдеться на сайті ресурсу.


“Ми хочемо біженцям з усіх галузей культури відкрити дорогу до встановлення контактів з діячами культури та культурними установами. Ми хочемо відкрити для вас культурний ландшафт Північного Рейну-Вестфалії. Ми хочемо разом з вами втілювати в життя мистецькі акції і створювати можливості для вашої зайнятості”, – зазначає голова ради культури землі Північний Рейн-Вестфалія Ґерхарт Баум.

Так, на сайті ресурсу можна розмістити пошуковий запит або пропозицію допомоги. Також платформа містить інформаційну добірку з порадами та пропозиціями для діячів різних культурних напрямків. На сайті можна знайти стипендіальні, резидентські програмами, а також стипендії для проектів біженців та за їхньої участі. Окрім того на порталі містяться поради з приводу пошуку житла та роботи.

Зазначається, що музична рада землі Північний Рейн-Вестфалія за підтримки Міністерства культури та науки оголосила про додаткові гранти для музичних проектів з музикантами-біженцями. Міжнародна коаліція режисерів в біді (ICFR) також започаткувала екстрену допомогу зі свого фонду для біженців зі сфери кінематографу у вигляді одноразових стипендій від 500 до 1500 євро.


Художники адаптували плакати Другої світової до війни Росії в Україні


Джерело: Українська служба DW



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button