Цікаве

У Німеччині понад 100 представників католицької церкви публічно оголосили про свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію

Cеред тих, хто розкрив свою приналежність до ЛГБТК+, є священики, пастори-референти та керівники католицьких громад, викладачі та викладачки релігійних шкіл, співробітники та співробітниці церковної адміністрації

У безпрецедентній акції колективного камінгауту 125 представників католицької церкви в Німеччині публічно оголосили про свою приналежність до ЛГБТК-спільноти, зажадавши зміни церковного трудового права.

Вони також закликали інших католиків долучитися до ініціативи #OutInChurch, – інформує 1News.

Cеред тих, хто розкрив свою приналежність до ЛГБТК+, є священики, пастори-референти та керівники католицьких громад, викладачі та викладачки релігійних шкіл, співробітники та співробітниці церковної адміністрації.

Учасники акції вимагають, аби католицька церква припинила використовувати сексуальну орієнтацію та гендерну ідентифікацію як привід для звільнення.

Також повинні бути виключені з церковного вчення заяви щодо статі та сексуальності.

За словами священника Бернда Менкебюшера (Bernd Mönkebüscher), який у 2021 році ініціював благословення для гомосексуальних пар, акція камінгауту в церковному середовищі була натхненна прикладом минулого року, коли 185 німецьких акторок та акторів розповіли, що вони – квір-, інтерсекс- і небінарні люди.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button