Цікаве

У NASA вирішили долю астронавтів, які застрягли на орбіті

У NASA вирішили долю астронавтів, які застрягли на орбіті

Фото: NASA
Астронавти Бутч Вілмор і Суні Вільямс

Компанія Boeing так і не змогла гарантувати безпеку повернення на Землю своєї капсули Starliner, у якій мали повернутися астронавти.

Американські астронавти Бутч Вілмор і Суні Вільямс, які вирушили на восьмиденну місію до МКС у червні 2024 року, і досі не можуть повернутися через несправність корабля Boeing Starliner, повернуться аж на початку 2025 року. Їх доставить капсула компанії SpaceX Crew Dragon. Про це у суботу, 24 серпня, повідомив адміністратор NASA Білл Нельсон у соцмережі X.

“Космічні польоти ризиковані, навіть у найбезпечніших і найрутинніших випадках. Тестовий політ за своєю природою не є ані безпечним, ані рутинним. Наше рішення залишити Бутча та Суні на борту космічної станції та повернути Starliner додому без екіпажу є результатом нашої відданості безпеці: нашій основній цінності”, – розповів посадовець.

Очікується, що астронавти повернуться у лютому 2025 року на космічному кораблі SpaceX Crew Dragon, який у вересні полетить до МКС у межах місії з ротації. Два з чотирьох місць на Crew Dragon залишаться вільними для Вілмора та Вільямса. Корабель Starliner планують повернути на Землю без екіпажу.

Раніше повідомлялося, що Boeing і NASA провели численні випробування несправних двигунів та досліджують запасний модуль у пустелі Нью-Мексико, щоб з’ясувати причини, через які астронавти застрягли на орбіті.

Астронавти NASA застрягли на МКС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 3 =

Back to top button