Цікаве

У NASA назвали дату відправлення на Місяць непілотованого корабля Orion

У NASA назвали дату відправлення на Місяць непілотованого корабля Orion

Фото: pixabay.com

У NASA назвали дату відправлення на Місяць непілотованого корабля Orion

Orion полетить на Місяць тричі. У рамках останньої місії там заплановано висадження американських астронавтів.


 

У NASA заявили, що перший непілотований політ космічного корабля Orion до Місяця, запланований у рамках програми Artemis (Артеміда), відбудеться у серпні 2022 року. Про це повідомив глава космічного агентства США Білл Нельсон під час слухань комісії палати представників з бюджетних асигнувань, пише Інтерфакс.


 


“На цю мить я сказав би, що в серпні. У рамках місії тривалістю близько 30 днів будуть перевірені всі системи для здійснення непілотованих польотів”, – відповів він на питання члена комісії про запуск місії.


 


Відзначається, що перед запуском ракета-носій має успішно пройти стендове випробування. Також фахівці проведуть імітацію процедур, які будуть потрібними для успішного запуску, перевірять роботу систем, інтерфейсів і ПЗ.


 


Відомо, що 18 березня поточного року 98-метрову ракету SLS з космічним кораблем Orion вивезуть із цеху вертикального складання на стартовий майданчик 39B космічного центру імені Кеннеді. Але тест досі не відбувся через низку технічних проблем.


 


У рамках місії Artemis 1 Orion попрямує до Місяця та перебуватиме на її орбіті протягом кількох тижнів. Потім він повернеться на Землю. Спускна капсула спуститься у водах Атлантики.


 


У рамках місії Artemis 2 до Місяця вирушить екіпаж, який складатиметься з чотирьох астронавтів. Цей політ заплановано на 2024 рік. Тоді Orion має облетіти природний супутник Землі і також приводниться в Атлантиці.


 


У рамках місії Artemis 3 заплановано висадження американських астронавтів на Місяці.


 


Зазначимо, програма Artemis стала відомою публіці у вересні 2020 року. Її мета – повернення американських астронавтів на Місячну поверхню у 2025 році, як це було 50 років тому, а також будівництво близькомісячної станції та підготовка умов для можливої ​​колонізації Місяця.


 

Нагадаємо, 15 жовтня 2020 року угоду про участь у програмі Artemis підписали вісім країн – США, Велика Британія, Італія, Канада, Австралія, Японія, Об’єднані Арабські Емірати і Люксембург. До програми також приєдналася Україна.


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button