Цікаве

У NASA анонсували нову спробу запустити ракету на Місяць

У NASA анонсували нову спробу запустити ракету на Місяць

Фото: NASA
NASA продовжує підготовку до старту

Космічний корабель Orion попрямує до Місяця, на орбіті якого він, як планується, пробуде кілька тижнів.

Космічне агентство NASA найближчої суботи планує запустити ракету Artemis I на Місяць – після того, як у понеділок скасувало запуск через проблеми з двигуном. Про це у вівторок, 30 серпня, повідомляє New York Times.
 
Наразі NASA продовжує підготовку до старту. У вівторок представники агентства заявили на прес-конференції, що за цей час сподіваються вирішити проблему із двигуном. Однак потенційно штормова погода на стартовому майданчику Космічного центру імені Кеннеді у Флориді може стати на заваді цим планам.
 
У понеділок під час підготовки до запуску ракети, яка мала здійснити випробувальний політ без екіпажу, з’ясувалося, що лінія подачі рідкого водню недостатньо охолодила один із чотирьох двигунів основного ступеня.
 
322-футова (98-метрова) ракета залишається на майданчику в Космічному центрі Кеннеді з порожньою капсулою екіпажу. Це найпотужніша ракета, створена NASA.
 
Ракета Space Launch System або SLS спробує відправити капсулу навколо Місяця та назад. На борту нікого не буде, лише три манекени. У разі успіху, це буде перша капсула, яка полетить на Місяць після програми NASA Apollo 50 років тому.
 
Якщо NASA не зможе здійснити запуск до 5 вересня, то, за словами керівників місії, таку спробу буде здійснено в жовтні.
 
Раніше NASA оприлюднило кілька фотографій із підготовки до запуску місії Artemis 1 на Місяць.
 
Нагадаємо, Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору скасувало запуск місячної ракети Artemis 1 через проблеми з охолодженням двигуна.
 
 
 
 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button