Цікаве

У Мінкульті виступили за припинення культурного діалогу з РФ

У Мінкульті виступили за припинення культурного діалогу з РФ

Фото: wikipedia.org

У Мінкульті виступили за припинення культурного діалогу з РФ

У відомстві не закликають до ізольування представників російської культурної спільноти, які засудили війну.


 

Міністерство культури та інформаційної політики України виступає проти будь-якого культурного діалогу з агресором. Про це написав у Facebook голова відомства Олександр Ткаченко.


 


Він наголосив на важливості припинення співпраці з усіма державними російськими інститутами сфери культури та медіа, а також із представниками РФ за кордоном, які відверто підтримують війну проти України або замовчують її.


 


Також чиновник закликав відмовитися від співпраці в будь-яких проектах із порушниками українського закону та тими, хто перетинав кордони ОРДЛО та анексованого Криму.


 


“Під час війни неможливо жодне російсько-українське примирення через культуру. Ні за яких обставин. Будь-які тези про “братні народи” та загальну культуру лише маніпулятивні, які ми в Міністерстві культури та інформаційної політики України наполегливо закликаємо сприймати як принижуючі суб’єктність українського народу та його власну культурну спадщину”, – зазначив Ткаченко.


 


За його словами, участь українських митців та артистів у спільних проектах з росіянами під гаслами “Ми – за мир” – це спроба маніпуляції щодо справжніх причин війни в Україні, розв’язаної путінським режимом”.


 


Водночас Ткаченко уточнив, що Мінкульт не закликає до ізольування представників російської культурної спільноти, які засудили війну.


 


 


 


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button