Цікаве

У Мадриді виставлять нову картину Мікеланджело да Караваджо

У Мадриді виставлять нову картину Мікеланджело да Караваджо

Фото: AP
Картина Ecce Homo Мікеланджело да Караваджо

Ecce Homo є одним з найбільших відкриттів в історії мистецтва, оскільки існує лише близько 60 відомих робіт Караваджо.

Картина із зображенням Ісуса Христа італійського художника Мікеланджело да Караваджо буде виставлена в музеї Прадо в Мадриді. Про це повідомляє Reuters.

У понеділок музей повідомив, що досяг домовленості з новим власником картини, написаної олією на полотні, міжнародним колекціонером, який проживає в Іспанії. Там також додали, що полотно Ecce Homo є одним з найбільших відкриттів в історії мистецтва, оскільки існує лише близько 60 відомих робіт Караваджо.

Картина була написана між 1605 і 1609 роками і, як вважають, колись належала до приватної колекції короля Іспанії Філіпа IV.

На ній зображено сцену із Нового Заповіту Біблії, в якій Понтій Пілат показує Христа натовпу: Христос страждає, з його чола, увінчаного терновим вінцем, капає кров.

Спочатку авторство картини приписували невідомому ровеснику відомого митця Хосе де Рібері. У 2021 році Іспанія заблокувала продаж Ecce Homo на аукціоні після того, як експерти припустили, що це може бути робота Мікеланджело Мерізі да Караваджо.

Попередні власники картини доручили лондонській та нью-йоркській галереї Colnaghi розслідувати авторство картини, реставрувати її і, можливо, продати.

У понеділок Ель Прадо заявив, що результати розслідування, які підтверджують авторство картини італійському майстру, будуть оприлюднені одночасно з відкриттям картини 28 травня.

Раніше повідомлялося, що у Антверпені, Бельгія, поліція виявила у підвалі одного з будинків картини Пабло Пікассо й Марка Шагала.

У Франції знайшли викрадені картини Казиміра Малевича

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × three =

Back to top button