Цікаве

У Львові оголосили конкурс на відбудову музею Шухевича

У Львові оголосили конкурс на відбудову музею Шухевича

Фото: Львівська міська рада
Музей Романа Шухевича після атаки

Наразі на місці вже практично завершили демонтажні роботи.

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на відбудову Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був зруйнований внаслідок російського обстрілу в ніч на 1 січня. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев каже, що журі розгляне усі можливі варіанти відновлення музею Романа Шухевича, а також розвитку прилеглої території і обере найкращий.

“Ми зібрали всю можливу документацію щодо музею, експозицію, як вона виглядала, важливі елементи, в тому числі криївку, яку ми хочемо відтворити в оригінальному вигляді. Ми хочемо максимально автентики тут зберегти. Зокрема для цього зберегли автентичну цеглу, яку вдалося неушкодженою забрати з місця обстрілу. Тож всі вцілілі елементи будуть використані. Водночас ми маємо сучасними засобами забезпечити інклюзивність простору, а також забезпечити належне для музею функціонування систем вентиляції та кондиціонування”, – зазначив Коломєйцев.

Зареєструватися на конкурс можна з 5 березня і до 17:00 25 березня 2024 року за посиланням. Подати конкурсний проєкт можна до 17:00 6 травня 2024 року. В травні журі визначить переможців конкурсу.

Нагадаємо, погруддя Романа Шухевича вціліло після ворожої атаки.

У Львові планують відновлювати музей Шухевича у воєнний час

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button