Цікаве

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка обрали нового ректора

Переконливу перемогу здобув проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров із показником у понад 74% голосів

У Київському національному університеті (КНУ) імені Тараса Шевченка відбувся другий тур виборів.

Про це інформує 1NEWS.

Переконливу перемогу здобув проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров із показником у понад 74%, перемігши проректора з науково-педагогічної роботи (перспективний розвиток), голову Постійної бюджетно-фінансової комісії Вченої ради Університету Олександра Рожка, який набрав майже 13% голосів.

Понад 12% проголосували проти всіх.

Бугров Володимир Анатолійович народився 10 листопада 1967 року в місті Бучач Тернопільської області. У 1984 році із золотою медаллю закінчив місцеву середню школу №1. У 1991 році закінчив філософський факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Потім став аспірантом кафедри філософії, спеціальність «Онтологія, гносеологія, феноменологія». У 1996 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Мова і символ в контексті проблеми розуміння». Протягом 1998-2009 років працював заступником декана філософського факультету. З січня 2009 року – проректор з науково-педагогічної роботи КНУ. Він із великою перевагою виграв перший тур виборів.

Відзначимо, сам перший тур супроводжувався скандалом. Голова Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що РНБО доручило Службі безпеки України вивчити обставини ратифікації Харківських угод від 27 квітня 2010 року (якими продовжено перебування Чорноморського флоту Росії в Криму на 25 років) і дії 236 депутатів, які підтримали дане рішення.

За його словами, СБУ може відкрити справу проти цих депутатів за статтею про державну зраду. Серед інших він виокремив Володимира Литвина та розкритикував його участь у виборах ректора. Однак сам Литвин вийти у другий тур виборів не зумів.

Джерело: Судово-юридична газета

Back to top button