Цікаве

У Києві відбулася прем’єра cерії документальних фільмів Гімн життя

У Києві відбулася прем єра cерії документальних фільмів Гімн життя

Фото: кадр з фільму Сторони сонця
Головним героєм одного з епізодів став енергетик

Серія документальних короткометражних фільмів розповідає особисті історії українців під час війни, які попри все продовжують працювати кожен на своєму місці та одночасно займаються волонтерством та надають гуманітарну допомогу.

В Києві у кінотеатрі Жовтень 21 травня відбувся прем’єрний показ документальної серії фільмів Гімн життя, яка наразі складається з семи короткометражок. Кожна розповідає особисті історії українців під час війни.

Усі головні герої – звичайні люди: рибалки, пожежники, енергетики, металурги, шахтарі, які попри війну та тяжке психологічне становище продовжують працювати на своїх місцях та допомагати країні. Одночасно вони займаються волонтерством для фронту та надають гуманітарну допомогу своїм землякам, які через війну опинилися в скрутному становищі.

Автор проєкту – Владислав Станкевич, відомий як режисер документального кіно Аритмія про легендарного тренера футбольного клубу Динамо (Київ) Валерія Лобановського. Новим проєктом режисер вчергове намагається привернути увагу до подій в Україні, а також підтримати моральний дух усіх українців.

“Цей проєкт – про цінності, самопожертву, про надію, любов і непохитну віру в майбутнє нашої країни. Ми віримо, що ці історії зворушать кожного й нагадають про те, як важливо залишатися людяними навіть у найважчі часи”, – прокоментував він прем’єрний показ Гімну життя.

Партнерами проекту стали два холдинга Ріната Ахметова – енергетичний ДТЕК та металургічний Метінвест. І два представника цих компаній стали героями серій: металург Запоріжсталі Олексій Мащенко став головним героєм епізоду Батя, а енергетик ДТЕК Сергій Фороща – героєм епізоду Сторони сонця. Останній брав участь у поверненні світла на деокупованій Київщині навесні 2022 року.

“Насправді таких, як я, – енергетиків, які щодня роблять свою роботу, щоб в домівках українців було світло – багато по всій країні. І всім їм останні два роки доводиться працювати на енергетичних об’єктах, по яких ворог може кожної хвилини завдати удару. Або взагалі лагодити обладнання під обстрілами. І я маю честь у цьому фільмі представляти всіх їх. Хочу подякувати Владиславу за цей фільм. Він показує світу, що відбувається в Україні, і в яких умовах живуть українці”, -сказав Фороща після прем’єри.

Широкому загалу трансляція фільмів незабаром буде доступна на сервісі Megogo.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button