Цікаве

У Києві можуть демонтувати радянський герб із із щита “Батьківщини-матері”

Уже є чотири інженерно-будівні організації, що готові приймати участь в тендері і виконати демонтаж герба

В Українському інституті національної пам’яті заявили, що готові зняти герб СРСР із щита “Батьківщини-матері”. Наразі чотири інженерно-будівні організації готові брати участь у тендері і виконати демонтаж.

Про це заявив керівник УІНП Антон Дробович, передає 1NEWS.

“До нас вже звернулись чотири інженерно-будівні організації, що готові приймати участь в тендері і виконати демонтаж герба. Підприємницька та громадська ініціатива в нас є. Знижки, допомога, аби тільки прибрати комуністичні символи. УІНП готовий ще раз стати на цю стежку, але вже пройти цю дорогу до кінця”, – зазначив Дробович.

За його словами, в УІНП обізнані з проблемою “авторських претензій на монумент”, й аспектами складності подібних робіт.

“Ми звернемось в Музей і в Міністерство культури. Об’єктивні перешкоди невиконанню декомунізації вирішимо, звернемось за допомогою до міністра Володимира Бородянського”, – наголосив Дробович.

Також він зазначив, що відповідальність несе той, у кого об’єкт стоїть на балансі.

Нагадаємо, як повідомляли у Мінкульті ще у 2017 році, демонтаж гербу СРСР на монументі “Батьківщина-мати” може порушити законодавство України про охорону культурної спадщини та про авторське право і суміжні права.

Своєю чергою колишній очільник Інституту нацпам’яті Володимир В’ятрович заявив, що демонтаж герба СРСР на монументі “Батьківщина-мати” гальмують лише технічна та фінансова проблеми.

Back to top button