Цікаве

У Києві хочуть збудувати діловий квартал на околиці

В Мінрегіоні знову заговорили про проект "Київ-Сіті"

Заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе пропонує реанімувати проект «Київ-Сіті», який передбачає створення ділового кварталу поза центром міста. Посадовець повідомив, що новий бізнес-центр слід побудувати на місці промзони на Теличці, передає 1News.

«Ще з 2003 року в мене є ідея створити на місці Телички так званий “Київ-Сіті”, на кшталт міста хмарочосів за окружною в Парижі. Там близько 100 гектарів. Перенести туди один мільйон квадратних метрів адміністративних приміщень. Зробити так званий урядовий і діловий квартал, а вивільнені приміщення в центрі Києва продати, наприклад, під готелі, культурні центри, можливо, житло», – заявив Парцхаладзе.

На його думку, це вирішить проблему нерівномірного завантаження лівого і правого берегів, зробить центр міста комфортнішим, зменшить затори, дасть поштовх туризму.

 

Парцхаладзе сказав, що Мінрегіон запропонує Володимиру Зеленському перенести адміністрацію президента на Теличку.

Прес-секретарка президента Юлія Мендель повідомила, що адміністрація планує переїхати з Банкової в інше місце до кінця року. У Зеленського згадували КВЦ «Парковий», а також вели перемовини з дирекцією Українського дому. Перший варіант відкинули, а щодо другого поки не вирішили.

Першу концепцію ділового кварталу «Київ-Сіті» було розроблено у 2005 році. Нову бізнес-зону планували розташувати на Рибальському острові, пізніше стали розглядати інші локації – Осокорки, Княжий Затон (Позняки) тощо.

Ідея полягала у перенесенні ділової зони з центру міста, що мало зменшити диспропорцію між місцями роботи і проживання киян.

Перший проект «Київ-Сіті» на Рибальському острові передбачав спорудження комплексу офісних, торговельних та адміністративних хмарочосів від 45 до 120 поверхів. Першим об’єктом мав стати Подільсько-Воскресенський міст, який досі не добудовано (КМДА обіцяє завершити будівництво до кінця 2020 року).

Парцхаладзе стверджує, що залучав до розробки проекту «випускників Гарварда» і пропонував реалізувати «Київ-Сіті» трьом мерам, але ті відповідали, що проект «не на часі».

Джерело: Інтерфакс Україна

 

Back to top button