Цікаве

У Китаї вирізали деякі сцени нового епізоду серіалу “Друзі”

Точних причин такого кроку офіційно не називають, проте лунають припущення, що приводом для цензурування контенту стало те, що усі вирізані персони нібито припускалися критичних або образливих вчинків та висловлювань щодо Китаю

У китайській версії спеціального епізоду “Друзі: Возз’єднання” вирізали низку сцен, в яких фігурували корейський гурт BTS, Леді Гага, Джастін Бібер, а також згадки про ЛГБТ.

На усіх трьох китайських платформах, які мали права на трансляцію епізоду (iQiyi, Youku і Tencent Video) “Друзів”, вийшла його скорочена версія, – інформує 1NEWS.

Точних причин такого кроку офіційно не називають, проте лунають припущення, що приводом для цензурування контенту стало те, що усі вирізані персони нібито припускалися критичних або образливих вчинків та висловлювань щодо Китаю.

Також не до кінця зрозуміло, було цензурування ініціативою самих платформ iQiyi, Youku і Tencent Video чи вони зробили це на вимогу влади.

У Китаї серіал “Друзі” користується величезною популярністю – особливо серед молоді.

Чимало місцевих інтернет-користувачів розповідають, що саме “Друзі” познайомили їх із західною культурою та допомогли вивчити англійську мову.

Тож той факт, що в їхній країні показали скорочену версію нового епізоду, засмутив багатьох китайських глядачів.

Багато хто з них почав ділитися у соцмережах відео вирізаних фрагментів або ж викладати посилання на піратські сайти, де можна переглянути оригінальну версію “Друзів”.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button