Цікаве

У Китаї створили симулятор космосу

У Китаї створили симулятор космосу

Фото: Universetoday
У Китаї побудували симулятор космосу

Проєкт дасть змогу проводити сільськогосподарські експерименти і вивчати взаємодію людини з довгостроковими космічними колоніями на інших планетах.

Харбінський технологічний інститут і Китайська корпорація аерокосмічної науки і технологій представили перший у Китаї науковий центр під назвою Центр моделювання та дослідження космічного середовища (SESR). Він охоплює територію розміром із 50 футбольних полів, повідомляє пресслужба.

Це – симулятор, здатний адаптувати умови навколишнього середовища для проведення різноманітних досліджень у галузі космосу. У ньому є чотири основні лабораторії, де проходять вивчення впливу космічного пилу, температурних коливань і рівня заряджених частинок на космічні кораблі та астронавтів.

Мета SESR – прискорити наукові дослідження, надавши можливість проводити експерименти на землі, що раніше вимагало відправки обладнання в космос. Це робить дослідження більш контрольованими, безпечними і доступними. 

Нагадаємо, раніше приватний посадковий космічний апарат Intuitive Machines Inc. під назвою Odysseus американської приватної компанії здійснив успішну посадку в районі південного полюса Місяця.

Китай анонсував сотню космічних запусків на 2024 рік

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button